GRATIS VERZENDING IN NEDERLAND & BELGIE

Logo zwart / oranje Wildpix verrekijkers

Op zoek naar een nieuwe verrekijker? Dit is waar je op moet letten!

Een prachtig roodborstje in de achtertuin, die nestelende eendjes aan de overkant van de sloot of dat indrukwekkende edelhert die je tijdens je wandeltocht tegenkomt. Allemaal prachtige momenten die je graag van dichterbij zal willen beleven. In dat geval is een verrekijker een perfecte oplossing. Maar wat is nou de perfecte verrekijker voor jou? Onderstaand helpen we jou bij het kiezen en het aanschaffen van de perfecte verrekijker.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE BEGRIPPEN VAN EEN VERREKIJKER?

Bij het zoeken naar een geschikte verrekijker kan je een hoop begrippen tegenkomen waar je nog niet eerder van hebt gehoord, deze begrippen vertellen de specificaties van de verrekijker en zijn dus belangrijk om te weten zodat jij de juiste kijker kunt kiezen. Om te beginnen hebben alle verrekijkers een aanduiding dat bestaat uit cijfers met een X er tussen, dit kan bijvoorbeeld ‘12×56’ zijn zoals de Wildpix ED 12×56

Het eerste getal hiervan geeft de vergrotingsfactor van de verrekijker aan. In dit geval kan je het object dus 12 keer dichterbij zien dan normaal. Het tweede getal, in het voorbeeld de 56, geeft de diameter van het objectief aan. Dit heeft alles te maken met de hoeveelheid licht die de kijker naar binnen laat. Hoe hoger het tweede getal, hoe meer licht de verrekijker doorlaat, dit maakt een kijker met een groter objectief dus ook bruikbaar bij schemering. Wat wel belangrijk om te weten is, is dat wanneer de frontlens van een verrekijker groter is, de verrekijker meestal ook meer weegt.

WAAR GA JE DE VERREKIJKER VOOR GEBRUIKEN?

Het gebruik van een verrekijker kan verschillende doeleinden hebben. Het is van belang om van te voren duidelijk te hebben waar je de verrekijker voor gaat gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld lange wandeltochten maken. In dat geval kan een compacte verrekijker de beste oplossing zijn, een aanrader is de Wildpix HD 10×25. Door het lichte gewicht kan je deze verrekijker namelijk de hele dag gemakkelijk met je meedragen. 

Wil je een verrekijker gaan gebruiken voor het spotten van vogels? Dan is het van belang dat de verrekijker is voorzien van een breed gezichtsveld. Op deze manier zal je de vogel niet snel uit het oog verliezen. 

Ook de waterdichtheid van een verrekijker kan een doorslaggevende factor zijn. Kom je snel in situaties waar de verrekijker nat kan worden? Bijvoorbeeld bij watersport of in een harde regenbui tijdens je wandeling. Dan is het aanschaffen van een waterdichte verrekijker cruciaal, goed om te weten is dat alle Wildpix verrekijkers waterdicht en gasgevuld zijn.

De Wildpix HD 10×25 is een compacte premium verrekijker die klein genoeg is om in een jaszak meegenomen te worden. Dit maakt de kijker perfect voor wandelaars of mensen die opzoek zijn naar een compacte verrekijker met premium features. 

Ik draag een bril, waar moet ik op letten bij het kopen van een verrekijker?

Goede vraag! Mocht het zo zijn dat je een bril draagt, is het bij de aankoop van een verrekijker belangrijk dat je goed kijkt naar de ‘eye-relief’ of ‘oogafstand’. De eye-relief is de afstand van het oog tot de frontlens. Voor mensen met een bril is het van belang dat er een verrekijker met een minimale eye-relief van 15 mm wordt aangeschaft. Echter biedt Wildpix al zijn kijkers aan met verstelbare oorschelpen waardoor ze allemaal met en zonder bril gebruikt kunnen worden.

MAAR HOE WERKT HET PRECIES MET DE VERGROTING VAN EEN VERREKIJKER?

Ook dit is erg gebonden aan de omstandigheden en persoonlijke voorkeur. Het is helaas niet zo simpel als: hoe hoger de vergroting, hoe meer er te zien valt. Bij een groter zichtbaar beeld, vergroten de trillingen ook vergroot. Ga daarom wederom na waarvoor je de verrekijker gaat gebruiken. Bij een 12x vergroting zul je de handen redelijk stil moeten houden terwijl dit bij 10x al minder is. Voor universeel gebruik is de meest gemaakte keuze een 8X42 verrekijker, deze vergroot voor het meeste gebruik ruim voldoende en is nog compact genoeg voor de rugtas.

'Verrekijker

EEN VERREKIJKER KOPEN BIJ WILDPIX

Met behulp van onze verrekijkers willen we graag zo veel mogelijk mensen de mooiste kanten van de natuur laten zien. Bij Wildpix ben je daarom gegarandeerd van de beste optiek. Zo zijn al onze kijkers waterdicht, gasgevuld en voorzien van metalen draaidelen met lifetime warranty. Nog steeds moeite met het uitkiezen van een geschikte verrekijker? Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier.